Säsongen 2023!

Nu börjar det närma sig att säsongen drar igång igen! Här kommer lite uppdateringar inför säsongen 2023 🎉
Nya tillägsregeler är nu tillgängliga på SKCCs hemsida https://skcc.se/dokument/


– Tävlingsupplägg med Superheat –

Vi fortsätter vårt arbete med att ständigt förbättra och förnya oss. Nytt för i år är att vi kommer att införa superheat i vårt tävlingsupplägg. Vi tror detta kommer att skapa en roligare och rättvisare tävling för alla samtidigt som det ger er mer tid på banan. Du kan läsa allt om upplägget i våra tilläggsregler på https://skcc.se/dokument/ (det är samma upplägg som FIA karting)
För att få plats med superheat på tävlingsdagen kommer vi att korta ner tidkörningen till 8 minuter samt ta bort en officiell träning på morgonen, klubben kan dock lägga in två träningar om det finns utrymme i schemat.
Alla vattenkylda kartar kommer att få 2 mastervarv


– Däck –

För att det skall bli så rättvist som möjligt inför vi voucherdäck på våra tävlingar och SKCC kommer från och med 2023 att hantera alla tävlingsdäck för klasserna J60, OKJ, J125, S125 och KZ2. Voucher för att få ut däck köpes av er vanliga handlare alt ert team som har däcksavtal med Ward. Altså ingen skillnad i vem ni köper era däck av utan bara hanteringen och utlämningen av däcken som justeras.


Tillsammans med ovanstående kommer vi även att begränsa antalet däck för Mini och Micro till 4 set tävlingsdäck totalt över säsongen. Samt att tävlingsdäck används från första officialla träning i Mini och Micro.


– Klassuppdelningar –

Lördag: Cadetti, Micro, Mini, OKJ och S125
Söndag: J60, J125, KZ2 och DD2


– Guldcuppen –

Guldcuppen pausas i år och alla tävlingar kommer att köras som vanliga traditionella tävlingshelger. Vi skall se över upplägget och eventuella tävlingshelger/banor inför 2024 i god tid


– Speaker –

Vi kommer att utöka vår fasta funktionärsstab som åker runt på tävlingarna från SKCC till att även innefatta en speaker, känner ni en bra speaker som skulle vara intresserad så hör av er.


– Sektortider –

Vi kommer att påbörja upphandling och förberedelse för att ni skall få sektortider på våra tävlingar. Jobbet kommer att innebära dels att klubbarna bygger ut sin infrastruktur i banorna och att vi investerar i ny utrustning. Det skall bli väldigt spännande och vi ser fram emot att kunna erbjuda er en ennu bättre service och upplevelse på våra tävlingar.

– Utrustning –

Vi kommer fortsätta investera i ny utrustning och inför säsongen kommer det att köpas in en del nya headsets för att komplettera vårt innehav och ge våra och klubbarnas funktionärer ännu större möjligheter att kommunicera med varandra.

– Lagtävling –

Vi har valt att ta bort lagtävlingen. Intresset har varit sinande och vi väljer att använda tid och pengar på andra förbättringar av serien istället.

– Mediapartner/Livestreaming –

Vi kommer att börja jobbet med att hitta en mediapartner alt. livestreaming tjänst som vill filma och distribuera livestreming tillvåra åskådare. Det kommer nog inte vara klart 2023 men jobbet har inletts.

– Funktionärer –

Vi kommer att inom kort presentera ett upplägg där ni som deltagare/mekaniker/föräldrar kan hjälpa klubbarna med funktionärer. Upplägget kommer att utlösa en fri startavgift när man har hjälpt till tillräckligt.

– Scorit –

Vi fortsätter samarbetet med Scorit. Och förutom att resultat kommer att publiceras på Scorit kommer klubbarna att börja publicera tidsschema minst 4 dagar innan tävlingshelgen på Scorit för att ge er tid att plannera
#skcc #karting

Beslut av medlemsklubbar på SKCC-föreningens årsmöte 2022-02-13

Säsongen 2022 kommer följande att ändras eller fortsätta gälla efter beslut av medlemsklubbarna i SKCC.
Helsingbors KK, Kristianstad KK, KS Klippan, Kalmar MK, Växjö MS, Jönköping KC och Malmö AK,

Årsmötet har beslutat att:

 • Ta bort förfinal ur tidsschemat.
  Den positiva trenden med större startfält har fortsatt vilket också medför längre tävlingsdagar vilket är problematiskt för vissa banors miljötillstånd samt att dagar blir långa för funktionärer och tävlanden. Förfinalen tillkom historiskt då startfälten minskade och gav luft i schemat.
 • Öka tidsträning till 10 minuter.
 • Startuppställning till alla heat enligt tidsträning
 • Resultat av sammanlagda heatresultatet ger poäng enligt poängtabell i serien som vid tidigare förfinaler. Poängtabellen kommer att börja på 15p till 1:an, 14p till 2:an 13p till 4: osv ner till 0p.
 • Poängberäkning för klasserna Micro, Mini, J60, J125, S125, OKJ och OK räknas samtliga körda deltävlingar i mästerskapet i poängsammandraget. (Inget strykresultat)
 • Poängberäkning för klasserna KZ2, DD2, DD2m räknas 5 bästa sammanlagda tävlingsresultaten i mästerskapet i poängsammandraget.
 • Tävlande med uteslutning i finalen får 0 sereiepoäng från finalen.
 • Särskiljning bibehålles som tidigare
 • Klassuppdelning per dag kommer att vara oförändrad. Lördag: Micro, J60, OKJ, S125, KZ2. Söndag: Cadetti, Mini, J125, OK, DD2, DD2m

På tävlingarna i Kalmar och Lessebo(WäxjöMS) blir upplägget annorlunda, dessa tävlingar kommer att bli dubbeltävlingar, GULDCUPEN, poäng delas ut som för två tävlingar en tävling lördag och en söndag.

GULDCUPEN 2022 Kalmar!
Vi kör SM klasserna både Lördag o Söndag. (OK, OKJ, KZ2, J-125 och S-125)
Den med lägst platssiffra efter det båda finalerna vinner SKCC Guldcup 2022. = Två deltävlingar i SKCC

GULDCUPEN 2022 Lessebo (Hagaslätt)
Här blir det samma upplägg, dubbel helg men då för de andra klasserna. (Cadetti, Micro, Mini, J60, DD2 och DD2m)

Ändring av resultat i SKCC 2 i Jönköping

På bakgrund av disciplinnämndens beslut på överklagan av bestraffning i finalen i SKCC 2 i Jönköping har vi nu justerat resultatet och uppdaterat mästerskaps tabellen.Diciplinnämndens beslut kan läsas i sin helhet på sbf.se eller via länken nedan

https://www.sbf.se/…/2021/disciplinnamnden_2021-03.pdf

Startnummer

Nu har vi äntligen öppnat upp startnummerreserveringen i SKCC serien.

Ni som hade ett startnummer förra året i en klass kan nu gå in på LOTS och återta det numret igen fram till lördagen den 1:e Maj. 1:e Maj kommer alla nummer att öppnas fritt för alla

Datum 1 (Möjlighet att återta sitt gamla nummer i samma klass): 2021-04-26 till 2021-04-30

Datum 2 (Alla nummer öppet för alla): 2021-05-01 och framåt

Förare kan reservera sitt serienummer i LoTS under Min profil -> Fasta startnummer.