Swedish Kart Cup 2018

Swedish Kart Cup är den nya prestige Cupen i Svensk Karting. Klasserna som ingår är CIK-FIA OKJ, OK och KZ2 med deras kraftfulla motorer, samt Junior 60. Med de referenser som finns efter EM och VM tävlingar i Sverige och internationellt så är dessa klasser outstanding i Performance. Som instegsklass finns Junior 60 som from 2018 även är CIK-FIA ungdomsklass för den internationella karriären. I Sverige körs klassen med stora framgångar under de senaste åren.

Swedish Kart Cup samarbetar med SKCC och huvudsponsorer för 2018 är Ward J Motor AB och WRICA AB. I cupen har tävlingar och banor med hög standard valts för att kunna skapa ett stort mervärde för de tävlande, team och publik.

SKCC-serien har även varit i kontakt med MKR serien och framfört vår förfrågan om någon av klubbarna i MKR serien har intresse för att arrangera en deltävling. För 2018 så passade inget tävlingsdatum i kalendern för en deltävling i MKR 2018.

Pris: tre (3) set slicks-däck i varje klass.
I varje deltävling erhåller segraren i respektive klass, Junior 60, OKJ, OK samt KZ2 ett (1) set slicks- däck utan kostnad. Resterande två (2) set för varje klass får arrangören tillsammans med WRICA besluta om vem som kostnadsfritt ska erhålla dessa.

Ledaren av Swedish Kart Cup i klasserna OKJ och OK erhåller FRI STARTAVGIFT till Svenska Mästerskapet (SM) i Helsingborg 2018. Kan inte ledaren deltaga i SM så går det vidare till 2:an o.s.v. Vinnaren i klassen OK får även en gratis testkörning med en Ginetta Cup bil.

Målsättningen är även att vinnaren i OKJ och OK i JSM/SM erhåller FRI STARTAVGIFT till VM i Kristianstad i september. Kan inte föraren som kvalificerat sig deltaga i VM så går det vidare till 2:an o.s.v..

Tävlingskalender blir enligt följande:
14–15 april Väla Motorstadium SKCC Helsingborgs Karting Klubb
12–13 maj Axamo Ring SKCC Jönköpings Karting Club
2–3 juni Lockarps Ring SKCC Malmö AK
18–19 augusti Åsum Ring SKCC Kristianstad Karting Klubb
1–2 september GBG Stora Pris Team13 Göteborgs Karting & Racing Club

Klasserna Junior 60, OKJ och KZ2 kör på lördag och OK på söndag tillsammans med andra klasser.
Det kommer att vara fri träning mot avgift på fredagar mellan klockan 16.00-20.00.

Förslaget är att startavgiften för Swedish Kart Cup är 900 kronor i klasserna OKJ, OK och KZ2 per deltävling i SKCC. För att ta del av priserna så måste man anmäla sig och deltaga i hela Cupen.

Förslag är att de förare som tävlat på lördagen och kör annan klass på söndag får reducerad startavgift, betalar då endast 450 kronor för sitt deltagande på söndagen.

Välkomna till Swedish Kart Cup 2018 önskar SKCC Organisationen

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *